Herman | De reden van ons bestaan

Herman komt uit een Joods gezin, waar het geloof eigenlijk geen rol speelde. Zijn opa en oma zijn tijdens de oorlog omgekomen in een concentratiekamp. Met deze gebeurtenis kon zijn vader niet goed omgaan, zijn vader werd geadopteerd door een oom en tante. Met deze achtergrond groeide Herman op in de Jordaan en dat was niet altijd makkelijk. Toen Herman bijna 7 jaar werd had hij een droom. Door deze droom besefte hij voor het eerst dat het leven eindig was. Materie interesseerde hem niet meer, hij besefte toen al dat andere zaken veel belangrijker zijn. "Wat is de reden van mijn bestaan?"; werd een vraag die hij zichzelf regelmatige stelde. Vanaf dat moment is Herman gaan zoeken.

Dit bericht is geplaatst op 13-10-2021

In zijn vriendenkring kende hij een jehova-getuigen. Hij ging met hem naar vergaderingen en mee langs de deur. Maar Herman vond hier niet het antwoord op zijn vraag. Met een andere vriend ging hij naar de katholieke kerk, maar ook daar kon hij geen antwoorden vinden. Na deze zoektocht berustte Herman in het lot dat het leven een cirkel was. Hij zou opstaan uit het niets en terug gaan tot het niets. Toen hij 14 jaar geleden op vakantie was in Colombia, ontmoette hij Gloria. Zij vroeg aan Herman: "Ben jij gelovig?" Herman antwoorde: "Ja, ik geloof in mezelf!". Gloria wilde op dat moment het contact verbreken, want ze wilde alleen een gelovige man. Maar Herman gaf niet op en zei tegen haar: "Ik ben ook een kind van God en geef me toch een kans." Gloria gaf Herman een kans, waarna ze trouwden. Gloria ging mee naar Nederland, maar ze dwong Herman nooit om christen te worden voor haar. Leendert, een goede vriend van Herman, gaf hem zijn eerste Bijbel en hij zei daarbij: "Herman, voordat jij een oordeel kunt geven over het geloof, moet je toch eerst de bijbel gaan lezen." En Herman begon met lezen.

Wil je weten hoe God Herman de reden van zijn bestaan liet zien, door de bijbel die hij kreeg van Leendert? Kijk en luister dan naar het volledige verhaal van Herman. Hoe hij door het lezen van de bijbel de reden van ons bestaan vond! | De reden van ons bestaan..

Ben je aangeraakt? Heb je de kracht van God ervaren door dit getuigenis heen? Wil je meer weten over Jezus? Kijk dan op www.jerehsalem.nl of stuur ons een bericht info@jerhesalem.nl. We vertellen je graag meer over Jezus en hoe jij een relatie met Hem kunt krijgen en hoe Zijn liefde ook jouw leven kan veranderen.