JerehSalem Kids : Daniel. Een profeet geeft richting

Zondag 15 januari zijn we bij JerehSalem Kids verder gegaan en heeft Mysteria spijt van het stelen van de boekrol en wil deze teruggeven aan Lydia. Lydia wil haar helpen haar leven richting te geven aan de hand van het leven van Daniël (Daniel 2:11-21).

Dit bericht is geplaatst op 15-01-2023

Daniël heeft de gave van kennis en die gebruikt hij om de koning zijn droom uit te leggen en zo richting te geven aan zijn leven, maar zal Nebukadnezar luisteren? Is het tij nog te keren in zijn leven?

Daniël wordt in zijn leven meerdere keren gebruikt door God om richting te geven aan de mensen die hij diende (de koningen van die tijd). Daniël was erg wijs en die wijsheid kreeg hij van God. Daardoor blijf hij altijd kalm en vertrouwde hij op zijn God. Waar andere mensen/gelovigen in paniek raken zoekt Daniel naar de wijsheid van God en dat maakt dat Daniël zeer veel kon beteken voor God en de mensen om hem heen. Door zijn relatie met God, zijn ervaring met God en zijn toewijding aan God, kan Daniël vertrouwen op de grote wijsheid die God geeft. Dezelfde wijsheid (Daniël 2:21-23) is ter beschikking voor al zijn kinderen, dus ook voor onze kinderen. Is dat niet geweldig mooi! Daniël besloot om meer tijd te vragen aan de koning om zo in gebed te gaan samen met zijn vrienden. God openbaarde Daniël wat er ging gebeuren met het Koninkrijk van Nebukadnezar, als de koning op zichzelf zou vertrouwen in plaats van op God.

Geef het Koninkrijk van God en het doen van Zijn wil de hoogste plaats in uw leven. Al het andere zal u dan geschonken worden. 
Mattheus 6:33

Deze tekst werd waarheid in het leven van Daniël, want we weten dat hij altijd God wetten boven de wetten van het land waar hij moest verblijven hield. Door deze wijze tekst in je leven ruimte te geven zal je een zeer gezegend leven ontvangen. Uit genade! Prijs de Heer daarvoor. Soms zijn we veel te snel met reageren op de situatie in plaats van even in de stilte komen bij de Here Jezus en vragen om wijsheid die richting geeft. We kunnen bijna geen beter voorbeeld bedenken dan het voorbeeld van Daniël. God bewijst Daniël zijn trouw en zegen elke keer. 

(zie ook :JerehSalem Kids : De Profeten)