Nieuws

Lucretia | Ik leef omdat Jezus leeft

Lucretia groeide op in Suriname en had een bijzondere jeugd. Ze zag dingen die andere niet zagen en dat maakte haar bang. Ze wist niet zo goed wat ze daarmee moest voor zichzelf en leefde daardoor teruggetrokken. Ze was ook altijd bang dat ze haar moeder kwijt zou raken, dat ze daardoor alleen zou blijven. Ze ging met haar moeder naar de kerk, maar merkte dat haar moeder veranderde, ze deed anders en bleek psychisch niet in orde. Haar moeder werd na verloop van tijd opgenomen in een psychiatrische instelling in Suriname. Een heftige periode voor haar om elke keer weer mee te maken en continue te wonen bij weer een andere oom en tante. Dit duurde zo'n beetje haar hele tienerjaren.

Jo-ann | Ik verlangde naar Jezus

Jo-ann groeide op in een Hindoestaans gezin en als klein meisje was ze heel erg praktiserend in het hindoestaanse geloof, ze leerde de klassieke dansen. Als klein meisje vond ze dat super leuk en zo kwam ze dichter bij haar geloof. Althans dat hoopte ze. Toen ze ouder werd en dingen mee maakte beseft ze zich al snel er is maar één God, maar waarom dan zoveel verschillende geloven met vaak ook hun eigen goden. Om een antwoord te vinden ging ze op zoek. Waar geloof ik nu eigenlijk in, wie is God en wat is de waarheid?

Fundamententraining start weer vanaf 21 juni

Hoe word ik een discipel (volgeling) van Jezus? Wat is er voor nodig om Jezus te volgen? Wat is wel de bedoeling en wat is nu niet de bedoeling?

Sandra | Ik dacht ... ik kan het zelf wel

Sandra groeide op in een liefdevol gezin. In 2013, terwijl ze op visite was bij haar ouders, kwam haar broertje binnen en die vertelde dat hij gedoopt was. De familie was alom verbaasd, ze waren niet gelovig, wisten ook niet zo goed wat ze hiermee moesten. Maar bij Sandra was een stukje nieuwsgierigheid gewekt. Wat is dat dopen? Waar komt mijn broertje? Ze ging mee naar de dienst. Het was een bijzondere ervaring, maar het bleef op dat moment bij die ene keer. Het was goed zo.

Hillianne | Hetzelfde geloof ... totaal anders

Hillianne groeide op in een traditionele gemeente, maar het geloof raakte haar hart niet. Ze vond het fijn om in de kerk te zijn, om mee te doen, totdat ze op een punt in haar leven kwam te staan waarin ze zich begon af te vragen is het nu waar of is het niet waar, wat ik al die tijd geleerd en geloofd heb? Het eerste gebed wat ze oprecht bad, niet geleerd uit een boekje, was voor een nieuwe baan.

Bastiaan | Genezing gezocht, maar Geneesheer gevonden

Bastiaan is christelijk opgevoed en met zijn ouders sprak hij hier vaak over. Naast zijn christen zijn, hield hij ook van de geneugtes van het leven en de wereld trok aan hem. Met name het voetballen, waar hij volle bak voor wilde gaan om de top te bereiken. Hij merkte dat de wereld trok en hij liet zich meeslepen. Natuurlijk had hij daarin een keuze, maar hij vond het ook wel spannend die spagaat.

Monique | Puur geloof

Als 4 jarige meisje werd Monique door een buurvrouw verteld over de liefde en trouw van God en Zijn bescherming over je leven. Hoe klein ze ook was, ze ervoer die liefde en trouw op dat moment. Enthousiast thuisgekomen, drukte haar moeder het meteen de kop in; "De buurvrouw is gek!" Daarmee was het voor Monique ook meteen gedaan. Ze groeide op, kwam vaak in kerken, ze genoot van de rust die er is in kerkgebouwen, maar nooit ging ze op zoek naar Jezus.

Finn | Jezus zet je vrij

Al op jonge leeftijd was Finn geïnteresseerd in spirituele dingen. Ze had het gevoel dat ze anders was dan anderen, het idee dat als ze samen was met anderen, dat anderen een andere taal spraken als zij. Ook kende ze veel angsten, zo diep dat de angsten haar vaak verlamde, waardoor ze niet meer kon bewegen in bed.
Naar het archief