Nieuws

Familie-Kerstdienst 2021

Ook in deze bijzondere tijd hebben we als gemeente dezelfde boodschap voor deze wereld, namelijk de tekst uit Gods Woord, de bijbel uit Jesaja 9:5.

Onderwijsdienst 18-01-2022 : Het verleden, heden en toekomst van Israel

VERPLAATST naar 18 januari 2022! De komende avonden zullen we het verleden, heden en toekomst van Israël onder de loep nemen. Wat zegt de Bijbel hier eigenlijk over? Willem Ouweneel zal spreken naar aanleiding van o.a. zijn laatste boek "Het Israel van God". Hij bespreekt de oorsprong, de plaats, de betekenis, het karakter, het doel en de toekomst van het volk Israël, zoals die geleerd worden in het Oude én het Nieuwe Testament.

Marcel | Hij bestaat echt

Toen Marcel een jaar of 20 was, kwam hij op een leeftijd waarop hij zich begon af te vragen: ‘Hoe is dit toch allemaal ontstaan, waarom ben ik hier? Hoe gaat het verder, als ik er straks niet meer ben, als ik dood ga? Is er dan nog wat of stopt het gewoon? Al die levensvragen hielden hem bezig en vaak lag hij er 's nachts wakker van, maar hij kwam er niet uit. Hij wist het gewoon niet. Toen Marcel een jaar of 32 was, kwamen er mensen in zijn leven en die begonnen hem te vertellen over de Here Jezus. Maar wat moest hij hier mee, hij kende wel wat verhalen van Jezus, maar hij kende Jezus niet als persoon. Hij werd uitgenodigd voor de kerk, maar hij zei tegen zijn vrouw, dat ga ik echt niet doen.

Marco | Van heavy metal naar Gods liefde

Marco heeft een fantastische jeugd. Hij groeide op met geweldige ouders. In 2016 kreeg zijn vader de diagnose kanker. Een jaar lang sleepte zich dat voort. Toen ze na een jaar naar binnen werden geroepen bij de oncoloog, kregen ze de mededing: "Wij kunnen niets meer voor u doen meneer." Dat hakte erin, de hele wereld van Marco schudde door elkaar. Marco begon veel te drinken en heel veel wiet te roken. Zoveel, dat hij steeds verder wegzakte van een goede mentale en fysieke gezondheid, in duisternis, in depressies, eigenlijk in een zwart gat.

Melissa | Zonder Jezus was ik er niet meer geweest

Jarenlang worstelde Melissa met Anorexia. Op het diepste punt, toen ze niets meer at, alleen nog maar rookte en koffie dronk, kon ze niet meer thuis wonen. Ze verzorgde zichzelf niet meer, haar lichaam was gewoon op. Zelfs de hulpverlening gaf aan, dat zij haar niet meer konden helpen. Het is zo erg met je, je gaat zo erg achteruit, we weten het gewoon niet meer, we weten niet meer hoe we je moeten behandelen. Melissa zag het met deze boodschap ook niet meer zitten; "Is dit het nu, is dit het leven, het wordt niet beter, niemand kan me helpen." Maar diep van binnen wilde ze wel leven, ondanks de uitzichtloosheid wilde ze volhouden.

Meindert | Gebroken met mijn gokverslaving

Meindert ging als een stoere jongen door het leven. Zodra het kon, regelde zijn vader een baantje voor hem. Hiermee verdiende hij geld en kreeg zo een grote vriendengroep. Darten en voetballen waren zijn bezigheden. Toen hij wat ouder werd, kwam hij steeds vaker in de kroeg. Daar werd zijn interesse voor het gokken gewekt. In eerste instantie bleef het bij kijken naar de mensen die er achter zaten, maar hij werd steeds nieuwsgieriger. De lampjes van de kast, het gerinkel van geld bij winst. Voor hij het wist gooide hij er ook wat geld in. In eerste instantie won hij veel, maar na verloop van tijd begon hij ook te verliezen. Het gokken begon zijn leven te beïnvloeden.

Tanja | Ik adem Jezus

Tanja groeide op in een christelijk gezin, maar eigenlijk kreeg ze er niets van mee. Haar opa las de bijbel, dat wist ze, maar het woord bijbel heeft ze in haar jeugd niet gehoord. Met kerst ging het gezin wel naar de kerk. Er kwam dan vaak een mooi boek op tafel, met mooie plaatjes. Eén van die verhalen is haar altijd bijgebleven; het verhaal dat Jezus een wonder deed. Jezus genas een man, die in doeken gewikkeld was omdat hij lepra had. Jezus had hem volkomen genezen. De man was weer helemaal schoon en iedereen wilde weer bij hem horen. Het verhaal is haar altijd bijgebleven, maar ze wist niet zo goed wat ze er mee moest en haar leven kabbelde voort.
Naar het archief