Nog geen reacties

JerehSalem Kids : Geduld

We leven in een wereld waar alles snel gaat. We bestellen iets op internet en hebben het de volgende dag in huis. Binnen 5 minuten hebben we een vakantie geboekt op internet en als we honger hebben trekken we snel een krokketje uit de febo automaat, inplaats van te koken. We zijn gewend dat alles snel en gemakkelijk gaat en als het niet zo gaat als verwacht worden we ongeduldig en boos, oftewel wij krijgen een heethoofd.

Een geduldig mens geeft blijk van veel verstand, maar een heethoofd zet zichzelf voor schut.
Spreuken 14:29

De Bijbel waarschuwd voor een heethoofd, want als je boos bent kun je, jezelf voor schut zetten. Dit herken je misschien wel. Heb je ooit wel eens een kindje in de supermarkt zien huilen en schreeuwen omdat hij op dat moment een snoepje wilden. Als een onbekende aan het kind vraagt wat hij/zij nu eigenlijk aan het doen is, schrikken ze. Ze weten dat hun gedrag niet gepast is en beginnen zich te schamen. Herkenbaar? God wilt niet dat wij bekendstaan als heethoofden. Je mag best wel eens even boos zijn in je hart, maar zorg ervoor dat je niet gaat zondigen en dat de boosheid niet de overhand krijg in je hart.

Door de snelle ontwikkelingen in de wereld zijn wij niet meer gewend om geduldig te wachten. Terwijl de Bijbel ons juist leert dat niet alles in 1 keer gaat, soms moet je wachten. Denk maar eens aan Israel die 40 jaar in de woestijn moest blijven wonen, of Daniel die 2 weken moest bidden om gebedsverhoring, of Lazerus die al een paar dagen dood was voordat hij weer levend werd. De Bijbel zegt dat voor alles een tijd is. God geeft alles op zijn tijd. Hij weet wanneer een wonder het meest nodig is. Hier kunnen wij wel eens anders over denken… Als ons gebed niet snel genoeg verhoord wordt worden we boos op God of geven wij op. We willen graag dat ons gebed in 1 keer verhoord wordt, maar God wilt ons geduld leren. Geef je boosheid aan God en word in plaats van een heethoofd een coole kikker.

 

Meer leren over Geduld en hoe je geduldig kunt worden/zijn, kom dan zondag 12 januari 2020 naar JerehSalem Kids.
Aanvang : 10:00 uur
Galjoenstraat 1, Zaandam


JerehSalem Kids is de plaats waar kinderen leren wie de Here Jezus is. In de Bijbel staat geschreven, dat Hij een liefdevolle Vader en allerbeste Vriend voor je wil zijnen hoe je Hem kunt leren kennen. Wil jij dit ook ontdekken? Dat kan! Iedere week is er op zondag om 10 uur een speciale kidsdienst voor kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar.

Meer weten? Klik op één van de buttons hieronder.

Er kunnen geen reacties meer worden geplaatst.

X