Nog geen reacties

JerehSalem Kids : Kerst

Kerst, kerst waar draait het nu om? Dat Jezus naar de aarde kwam en weet je ook waarom? Tijdens het thema kerst willen we de kinderen terug laten denken aan de dag dat Jezus zijn heerlijkheid voor ons aflegde. Dit grote cadeau heeft God aan ons gegeven, omdat Hij ons liefhad. Deze daad van liefde mogen wij natuurlijk niet vergeten.

Tijdens kerst willen samen met de kinderen stil staan bij het grote verlangen van Jezus om bij de mensen te wonen. 1 koningen 8:6 : ‘’Toen sprak Salomo:’’ Here U heeft gezegd dat u in een donkere wolk wilde wonen.’’ Als ik deze tekst lees dan denk ik wie wilt er nu te midden van een donkere wolk wonen? Wij zijn die donkere, donder wolk.

Johannes 1:
‘’In het begin was het Woord en het Woord was bij God, en het Woord was God. Door het Woord is alles ontstaan en zonder het Woord is niets ontstaan van alles wat bestaat. In het Woord was leven en het leven was het licht voor de mensen. Het licht schijnt in de duisternis en de duisternis heeft het niet begrepen.’’

Jezus wilt ten midden van duisternis wonen, om voor de mensen een licht te zijn. Door ze uit de duisternis te trekken. Jezus koos er voor om bij de mens te zijn, omdat hij onder de mensen wilde wonen. God wilde zich niet onttrekken aan de donkere wolk van ons leven maar hij wilde daar licht en leven brengen. Door het zelfde te doorstaan als wat wij doorstaan. Door te voelen, wat wij voelen, door te zien wat wij zien, door met ons mee te lijden en dwars door het lijden heen zijn heerlijkheid zichtbaar te maken. Door een weg vrij te maken toegankelijk voor alle mensen. Een weg naar vrijheid.


JerehSalem Kids is de plaats waar kinderen leren wie de Here Jezus is. In de Bijbel staat geschreven, dat Hij een liefdevolle Vader en allerbeste Vriend voor je wil zijnen hoe je Hem kunt leren kennen. Wil jij dit ook ontdekken? Dat kan! Iedere week is er op zondag om 10 uur een speciale kidsdienst voor kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar.

Meer weten? Klik op één van de buttons hieronder.

Er kunnen geen reacties meer worden geplaatst.

X