Nog geen reacties

JerehSalem Kids: Kijk! Ik heb talent!

Jezus heeft ons allemaal unieke gaven en talenten gegeven. Deze talenten heeft Hij niet gegeven om ze onder stoelen of banken te steken of om ze voor jezelf te houden. Heel de wereld mag zien wie jij bent! God schaamt zich niet voor jouw. Hij is trots dat jij zijn kind bent. Sterker nog Hij heeft jouw uitgekozen om zichzelf door jouw heen te laten zien aan anderen. Jezus wilt dat jij ook trots bent op wie Hij is. Door jouw talenten in te zetten kun jij laten zien wie Jezus is.

Sta op en schitter!
Jesaja 60:1

Om welke talenten gaat dit dan? Dit kan van alles zijn! Ben jij goed in dansen? Zingen? Toneelspelen? Schrijven? Lezen? Uitleggen? Leren? Troosten? Helpen? Overtuigen? Andere aan het lachen maken?! Wees creatief en gebruik deze talenten. Vergeet niet dat je deze talenten van Jezus hebt gekregen, anders wordt je hoogmoedig. Niet uit eigen kracht, maar door Zijn Geest. De duivel wilt graag dat je hoogmoedig wordt. Dit is zijn tactiek om de mensen bij God weg te houden. Wij kunnen onze talenten voor het goed gebruiken, maar ook voor het verkeerde. Kijk, maar eens naar de talenten van deze wereld, de toppers? Holland got talent? Boef? Acteurs? De meeste van deze personen gebruiken hun talenten niet om Jezus te laten zien, eerder om de mensen bij God vandaan te houden. Zij vinden zichzelf heel goed en vinden het niet nodig om God voor hun talenten te bedanken. Als wij ergens goed in zijn, moeten wij niet onszelf presenteren. We moeten niet laten zien hoe goed wij zijn. We moeten samen werken en de ruimte geven aan andere en hun talenten.

‘’Iedereen heeft talent gekregen! En God wilt dat wij samenwerken. ’’ Hij heeft iedereen bewust een ander talent gegeven, zodat als wij leren elkaar de ruimte te geven, wij samen de veelkleurigheid van Jezus kunnen laten zien. God is geen God van chaos, Hij is een God van orde. Als we onszelf gaan presenteren dan wordt het een chaos. We zijn allemaal puzzelstukjes, maar we moeten God de puzzelstukjes op de juiste plaats laten leggen.


JerehSalem Kids is de plaats waar kinderen leren wie de Here Jezus is. In de Bijbel staat geschreven, dat Hij een liefdevolle Vader en allerbeste Vriend voor je wil zijnen hoe je Hem kunt leren kennen. Wil jij dit ook ontdekken? Dat kan! Iedere week is er op zondag om 10 uur een speciale kidsdienst voor kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar.

Meer weten? Klik op één van de buttons hieronder.

Er kunnen geen reacties meer worden geplaatst.

X