Nog geen reacties

JerehSalem Kids : Liefde

De afgelopen kidsdienst hebben wij het gehad over trouw, maar om trouw te kunnen zijn hebben wij nog een andere belangrijke vrucht nodig in ons leven. In het bijbelboek spreuken staat: ‘’Dat trouw en liefde u niet zullen verlaten!’’ Trouw zijn houd je niet vol zonder liefde in je hart, daarom is het belangrijk dat de kinderen Gods lief leren hebben. Niet een beetje…. Nee! Helemaal, zoals in de Bijbel staat geschreven: ‘’Heb de Here lief boven alles en je naasten als jezelf.’’ Dit is de belangrijkste wet, de opdracht die God van ons vraagt.

Vrienden, laten wij elkaar liefhebben, want de liefde komt van God. Wie liefheeft, is uit God geboren en kent God.
1 Johannes 4:7

Geen moeilijk opdracht, zou je denken…. Zeggen dat je van God houd is één ding, maar God in je hart daadwerkelijk lief hebben boven allen dingen kan lastig zijn….Bijvoorbeeld: ‘’Houd jij meer van God, dan van je huisdier? Computerspel? Geld? Vrienden? Familie? Dit laat je zien door de keuzes die, je iedere dag maakt. Als jij bijv. met verkeerde vrienden omgaat en zij willen dat je verkeerden dingen gaat doen, waarvan je weet dat, daar verdrietig van wordt. Wat kies je dan? Doe je mee of luister je naar God? Net als trouw zijn is dit een keuze die je elke dag moet maken. Zelfs als je in je hart even geen liefde voelt…misschien ben je wel boos op God of heb je Gods liefde nooit zo sterk ervaren. Dan is het belangrijk dat je het Hem eenvoudig weg vraagt om zijn liefde. Spannend? Dat kan ik mij voorstellen. Misschien vind je het lastig om lief te hebben, omdat je bang bent dat je teleurgesteld raakt? Geen zorgen. Zijn liefde neemt iedere angst en zorg weg.

In de Bijbel staat dat God liefde is. Liefde kan niet alleen blijven. Liefde moet je delen. God heeft zijn liefde met de wereld gedeeld, zelfs wanneer de wereld Hem niet lief had. Iedereen herkent dit wel….. Op school word je misschien wel gepest of doen andere niet aardig tegen jou….Toch geeft de God aan ons de opdracht om niet lelijk terug te doen, maar andere lief te hebben, net zo veel als dat je van jezelf houdt.

Meer leren over Gods Liefde, kom dat zondag naar JerehSalem Kids.
Aanvang : 10:oo uur
Galjoenstraat 1, Zaandam


JerehSalem Kids is de plaats waar kinderen leren wie de Here Jezus is. In de Bijbel staat geschreven, dat Hij een liefdevolle Vader en allerbeste Vriend voor je wil zijnen hoe je Hem kunt leren kennen. Wil jij dit ook ontdekken? Dat kan! Iedere week is er op zondag om 10 uur een speciale kidsdienst voor kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar.

Meer weten? Klik op één van de buttons hieronder.

Er kunnen geen reacties meer worden geplaatst.

X