Nog geen reacties

JerehSalem Kids: Pasen

We kennen de gedachten achter kerst? De hele wereld is bekend met het verhaal van het kindje Jezus geboren in een kribben, maar Pasen? Is dat ook een Christelijk feest?

Pasen wordt gepresenteerd als een soort ‘’lente’’ feest. We vieren feest, omdat het lente wordt. We halen de paashaas en zijn eieren erbij, ontbijten gezellig met de hele familie en wij eten onze buik vol aan chocolade eieren. We vergeten dat het woord Pasen afkomstig is, van Pascha. Het Pascha was het feest waar het volk Israël een lam moest slachten. Dit lees je in Exodus 12, de instelling van het Pascha feest.

De Israëlieten waren slaven van de Egyptenaren. God had gezegd dat als zij vrij wilden zijn van slavernij zij een lammetje in huis moesten nemen. Van dit lammetje moesten zij eerst gaan houden en daarna moesten zijn het lammetje slachten. Het vlees van het lammetje moesten zij opeten en het bloed moesten zij op de deurposten smeren. Klinkt als een luguber verhaal. Eerst moet je van iemand gaan houden om het vervolgens te slachten. Dit moesten de Israëlieten doen om te laten zien wat Jezus straks ging doen.

Jezus kwam als een schoon, onschuldig lammetje naar de aarde. De mensen kregen Hem lief en vervolgens hebben zij Hem zelf gedood. Wij denken vaak dat de farizeeërs alleen schuld hebben aan de dood van Jezus, maar wij net zo. Wij hebben gezondigd, in ons oude leven wilde wij God niet kennen, hiervoor moest Jezus sterven. Gelukkig bleef Hij niet dood, maar Hij stond op na 3 dagen. Tijdens het thema Pasen willen wij de kinderen leren de ECHTE betekenis van Pasen. Het is misschien een droevig verhaal, maar dit is niet erg. Het verhaal van Jezus mag ons raken. Wij mogen huilen en stilstaan bij het offer dat Jezus bracht. Daarna mogen wij ook ons rouwkleed uittrekken en feestvieren, omdat Jezus weer is opgestaan!

Er kunnen geen reacties meer worden geplaatst.

X