Nog geen reacties

JerehSalem Kids : Tederheid

Heeft iemand jouw wel eens om vergeving gevraagd of sorry gezegd? Wat heb je diegenen toen geantwoord? Kon je hem of haar vergeven? Vergeving is niet altijd makkelijk. Soms heeft iemand je echt heel erg pijn of verdriet gedaan en heb je het gevoel alsof je nooit kunt vergeten wat diegenen gedaan heeft. Of iemand heeft jouw pijn gedaan, maar heeft nooit vergeving gevraagd. Hoef je diegenen dan niet te vergeven?

De Bijbel leert dat vergeving heel erg belangrijk is. In de Bijbel staat dat als je boos bent je het goed moet maken voordat de zon onder is, zodat je niet boos gaat slapen. Als je wel boos gaat slapen heb je een grote kans dat je morgenochtend boos wakker wordt. De Bijbel geeft dit als waarschuwing, want als je boos blijft dan kan je hart zich verharden. Dit betekend niet letterlijk dat je hart hard wordt, maar dit betekend dat je het moeilijk vind om iemand anders liefde te geven of om misschien zelfs liefde te ontvangen. Denk maar eens aan het voorbeeld van koning Saul. Saul was boos op David, terwijl David niets verkeerds had gedaan. Saul was Jaloers op David en doordat hij met deze jaloersheid en boosheid bleef lopen werd zijn hart hard. Hij wilde David doden, terwijl David hem smeekte dit niet te doen. Sauls hart was zo hard, dat hij David geen liefde kon geven en niet luisterden naar zijn smeken. Gelukkig beschermde God David en werd hij niet gedood.

Ik zal u een ander hart geven een nieuw geest, uw harten van steen zal ik vervangen door tedere harten van liefde, zodat u mijn wetten zult gehoorzamen en mijn volk zult zijn en dan zal ik ook uw God zijn.
Ezechiel 11:19

Dit is waarom de Bijbel waarschuwt tegen een verhard hart. God wilt het hart van steen weg nemen en een zacht hart geven, zodat je liefde kunt geven en ontvangen. Verhard je hart daarom niet tegen God, zoals koning Saul, maar luister naar zijn woorden.

 

Meer leren over Tederheid en hoe je je boze verharde hart kunt overwinnen, kom dan zondag 9 februari 2020 naar JerehSalem Kids.
Aanvang : 10:00 uur
Galjoenstraat 1, Zaandam


JerehSalem Kids is de plaats waar kinderen leren wie de Here Jezus is. In de Bijbel staat geschreven, dat Hij een liefdevolle Vader en allerbeste Vriend voor je wil zijnen hoe je Hem kunt leren kennen. Wil jij dit ook ontdekken? Dat kan! Iedere week is er op zondag om 10 uur een speciale kidsdienst voor kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar.

Meer weten? Klik op één van de buttons hieronder.

Er kunnen geen reacties meer worden geplaatst.

X