Nog geen reacties

JerehSalem Kids : Vergeving

Zondag 11 november is er weer een geweldige JerehSalem Kids dienst voor iedereen van groep 1 t/m 8.
Het thema van deze kidsdienst van November is: Wil je mij vergeven?

Mattheüs 6:14 | Als u de mensen vergeeft wat zij verkeerd hebben gedaan, zal uw hemelse Vader ook u vergeven wat u verkeerd hebt gedaan.

De wereld is helaas geen Paradijs meer. De mensen zijn afgedwaald van de goedheid van God. Normen en waarden doen er niet meer toe. Het gevoel is vooral belangrijk, helaas hebben alle mensen de drang om het verkeerde te doen. Diep in ons hart weten wij wat goed is, elkaar lief hebben en de ander hoger achten dan jezelf. Het is ons geweten dat spreekt.

We leren op jonge leeftijd ons geweten aan de kant te zetten en ruimte te maken voor egoïsme. Egoïsme is een liefde voor jezelf. Je vergeet wat de ander nodig heeft en zet jezelf op de eerste plaats. Een egoïstische hart verkild de liefde en het maakt relaties kapot. God heeft een hekel aan egoïsme. Dit lezen wij in Matheus 18: 23-35. De man in Matheus 18 had een grote schuld tegenover de koning. De koning besloot hem genadig te zijn en hem van zijn schuld vrij te spreken. Dit is wat Jezus ook bij ons heeft gedaan. Wij waren egoïstische en hebben daarmee veel schaden aan gericht, maar God heeft het ons vergeven. De man is blij, omdat hij genade heeft gekregen, maar het verhaal gaat verder. Dezelfde man komt een oude bekende tegen, die hem geld verschuldigd was. In plaats van hem genade te schenken, wordt hij boos op deze man.

De bijbel zegt: Wie veel vergeven is betoond veel liefde. Als wij vergeven zijn van onze fouten, moeten wij ook andere vergeven. Ook zegt de bijbel, vergeef elkaar de zonden, zodat uw hemelse Vader ook U zal vergeven. Andere kunnen ons diep gekwetst hebben, maar wij moeten er voor kiezen ons gevoel van eigengerechtigheid af te leggen en het in Gods handen te leggen. Zoals God ons vergeeft moeten wij ook andere vergeven. Egoïsme moet plaats maken voor vergeving. Anders houdt het je hart gevangen.


JerehSalem Kids is de plaats waar kinderen leren wie de Here Jezus is. In de Bijbel staat geschreven, dat Hij een liefdevolle Vader en allerbeste Vriend voor je wil zijnen hoe je Hem kunt leren kennen. Wil jij dit ook ontdekken? Dat kan! Iedere week is er op zondag om 10 uur een speciale kidsdienst voor kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar.

Meer weten? Klik op één van de buttons hieronder.

Er kunnen geen reacties meer worden geplaatst.

X