Nog geen reacties

JerehSalem Kids : Vriendelijkheid

Als ik aan iemand in je omgeving zou vragen of jij de afgelopen tijd vriendelijk tegen ze bent geweest? Wat zullen zij dan zeggen? Dat je de afgelopen week brutaal of ongehoorzaam geweest? Of het tegenovergestelde, dat je beleefd en gehoorzaam bent geweest? Heb je aan de mensen om je heen laten zien dat je vriendelijk bent? En niet alleen aan je ouders en je broertjes en zusjes, maar ook aan alle anderen? Aan de kinderen en de meester of juf op school uit je klas of de andere meesters en juffen op school?  Wat zullen zij van je zeggen? Ben jij iemand die veel vrienden maakt of iemand die alleen maar ruzie maakt? Wanneer ben je vriendelijk? Als je, je zin krijgt, als iemand anders ook vriendelijk is voor jou? Of alleen als iemand jou geeft wat je nodig hebt.

Laat uw vriendelijkheid bij iedereen bekend zijn. De Here is dicht bij u.
Filipenzen 4:5

Vriendelijk zijn, lijkt een beetje op vrienden zijn, maar is dat het zelfde? Vrienden ben je omdat je elkaar al heel lang kent of omdat je iemand leuk of aardig vindt. Je deelt dezelfde hobby’s zoals,  paardrijden, turnen, lezen, fietsen, voetballen, dan vind je het al snel leuk om vrienden met elkaar te zijn. Als het goed is ben je vriendelijk, tegen je vriend of vriendin…. Maar ben je dan alleen vriendelijk als je vrienden bent?

Vriendelijk zijn heeft te maken met aardig zijn voor elkaar. Ik hoop niet dat je alleen aardig bent tegen je vriend of vriendin….Want stel nou dat iemand heel erg verschilt van jou. Ben je dan minder vriendelijk tegen diegenen? Als het goed is moet dat niet uitmaken…Als iemand niet jouw vriend is of  misschien zelfs een vreemde voor jou is moet je diegenen dan net zo vriendelijk behandelen als je vriend of vriendin? Zodat je vriendelijkheid bij IEDEREEN bekend is. Bij iedereen? Ja, bij iedereen. Dan zullen andere zien dat jij een vriend van God bent, want God is de aller vriendelijkste van ons allemaal.

Meer leren over Gods Vriendelijkheid, kom dat zondag naar JerehSalem Kids.
Aanvang : 10:00 uur
Galjoenstraat 1, Zaandam


JerehSalem Kids is de plaats waar kinderen leren wie de Here Jezus is. In de Bijbel staat geschreven, dat Hij een liefdevolle Vader en allerbeste Vriend voor je wil zijnen hoe je Hem kunt leren kennen. Wil jij dit ook ontdekken? Dat kan! Iedere week is er op zondag om 10 uur een speciale kidsdienst voor kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar.

Meer weten? Klik op één van de buttons hieronder.

Er kunnen geen reacties meer worden geplaatst.

X