Nog geen reacties

PASEN Familiedienst : De Zoon van de Vader

“Er is geen grotere liefde dan je leven te geven voor je vrienden.’’
Johannes 15:13

Bijna iedereen heeft wel eens de film Titanic gezien. Een echt liefdesverhaal. Een jongen en een meisje gaan op reis met een schip. Zij leren elkaar kennen en worden verliefd op elkaar. Aan het eind van de film zinkt het schip. De jongen (Jack) en het meisje (Rose) belanden in het ijskoude water. Jack vindt een vlot waar precies genoeg ruimte is voor 1 persoon. Jack geeft Rose het vlot terwijl hij zelf in het ijskoude water blijft rond drijven. Een paar uur later is Jack doodgevroren en is Rose nog in leven. Zoals ik al zei…een echt liefdes verhaal dus. Een jongen die zijn leven geeft voor zijn geliefde.

Dit filmscenario kennen we allemaal. Het bijzondere van films is dat het ons meeneemt in de beleving van de personage. Het is alsof wij het zelf meemaken. Je beeld je in zo een zelfde situatie zit en je eigen leven moet geven voor een ander. Je denkt aan je ouders, je kind, je man, je vrouw, je vriend, je vriendin of je huisdier…Je vraagt je bij jezelf af: ‘’Had ik hetzelfde gedaan?’’ Had ik mijn leven gegeven voor een ander die ik lief heb. Ik denk dat de meeste mensen deze vraag met ja zullen beantwoorden. Als je van iemand houdt is geen offer te groot. Dat is waren liefde. Je bent bereid om je eigen leven te geven.

De bijbel verteld ons ook zo’n liefdesverhaal over een een misdadiger en een onschuldige man. De onschuldige man koos ervoor om geslagen, bespuugd en vernederd te worden in plaats van deze misdadiger, zodat deze misdadiger kon leven, zodat hij een nieuw leven op kon bouwen. Vraag jezelf eens af: Zou je eigen leven kunnen geven voor een misdadiger? Een misdadiger. Iemand die je misschien niet eens kent. Waarschijnlijk is je antwoord, nee. Wie geeft zijn leven voor moordenaars, oplichters, hypocrieten, leugenaars, egoïsten, zondaars…? Als mens hebben we iemand lief, omdat we er liefde voor terug krijgen. Niet meer en niet minder. De onschuldige man is Jezus. Jezus gaf zijn leven voor de mensen, zonder er ook maar iets voor terug te verwachten.

Op 1e paasdag is dit liefdesverhaal te zien in een toneelstuk.
Kom kijken en laat deze liefde je hart raken.

Aanvang : 10:00 uur.
Galjoenstraat 1, Zaandam

Er kunnen geen reacties meer worden geplaatst.

X